Wifinetwerken selecteren die als onveilig moeten worden beschouwd

Zo selecteert u wifinetwerken die als onveilig moeten worden beschouwd:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop Menu.
  3. Selecteer InstellingenSlimme bescherming.
  4. Zet de schakelaar op Aan. U wordt dan gevraagd om de Verklaring slimme bescherming te aanvaarden.
  5. Lees de verklaring en, als u akkoord gaat met de voorwaarden voor gegevensverwerking voor de functie Slimme bescherming, klik dan op Accepteren.

Als u niet akkoord gaat met de voorwaarden van de verklaring, klikt u op Weigeren. In dit geval wordt de configuratie van de functie Slimme bescherming onbeschikbaar.

6. Klik op de knop Instellingen.

Dit opent het venster Slimme bescherming.

7. Klik op de koppeling onveilige om het venster Welke wifinetwerken moeten als onveilig worden beschouwd? te openen.
  8. Geef de instellingen op die Kaspersky VPN Secure Connection moet gebruiken om te bepalen of een netwerk onveilig is:
    • Netwerken zonder wachtwoordbeveiliging. In een netwerk zonder wachtwoordbeveiliging worden gegevens verstuurd zonder ze te versleutelen, waardoor hackers ze eenvoudig kunnen onderscheppen. Standaard wordt u altijd door het programma gevraagd een beveiligde verbinding tot stand te brengen wanneer u verbinding maakt met een netwerk zonder wachtwoordbeveiliging. Deze instelling kan niet worden gewijzigd.
    • Netwerken met onveilige gegevensversleuteling. Hackers kunnen zwakke punten in het versleutelingsalgoritme uitbuiten om het wachtwoord van zo'n netwerk makkelijk te kraken en uw gegevens te onderscheppen. Zet de schakelaar op Aan als u wilt dat het programma u vraagt om een beveiligde verbinding tot stand te brengen wanneer u verbinding maakt met netwerken die een zwakke gegevensversleuteling hebben.
    • Netwerken met algemene namen. Als een netwerknaam (SSID) veel wordt gebruikt, kunnen hackers makkelijk het wachtwoord van zo'n netwerk achterhalen omdat er lijsten met mogelijke wachtwoorden bestaan waarmee ze het wachtwoord snel kunnen kraken. Zet de schakelaar op Aan als u wilt dat het programma u vraagt om een beveiligde verbinding tot stand te brengen wanneer u verbinding maakt met netwerken die een veelgebruikte naam hebben.
    • Netwerken met ingeschakeld WPS-protocol. Het WPS-protocol wordt vaak gebruikt om wifinetwerken te maken. De eenvoud ervan verzekert echter niet dat die netwerken ook veilig zijn. Zet de schakelaar op Aan als u wilt dat het programma u vraagt om een beveiligde verbinding tot stand te brengen wanneer u verbinding maakt met netwerken die het WPS-protocol gebruiken.
    • Openbare netwerken. Openbare netwerken zijn vaak het doelwit van hackaanvallen omdat ze ofwel helemaal niet beveiligd zijn met een wachtwoord ofwel een bekend wachtwoord hebben (geschreven op de muur of beschikbaar op internet). Zet de schakelaar op Aan als u wilt dat het programma u vraagt om een beveiligde verbinding tot stand te brengen wanneer u verbinding maakt met openbare netwerken.

Nadat Slimme bescherming is uitgeschakeld, wordt de overdracht en verwerking van gegevens die nodig zijn voor deze functie gestopt.